Få en skøn feriebolig på idylliske Fejø

Ferieboligen
Boligerne er bygget sammen 2 og 2 til 8 dobbelthuse. Hver bolig er på 59 m2 og består af stue og køkken ud i ét - i alt 33 m2. Køkkenet er et nyt Vordingborgkøkken med køl/frys, glaskeramisk komfur, varmluftovn, emhætte og opvaskemaskine. I de 2 sidste huse er de nye køkkener ikke installeret endnu, så du kan nå at få indflydelse på valg af fx køkkenlåger og bordplade.
Der er soveværelse og et værelse samt nyrenoveret badeværelse med gulvvarme, håndvask, toilet og bruseniche. Alle vægge og lofter er malet hvide, og gulvene er nyrenoveret, massiv bøgeparket i stue/køkken. Husene er nymalede svenskrøde eller sorte med hvide vinduer og teglfarvede eternittage. 
Til hver bolig hører 2 træterrasser af hver ca. 15 m2 - den ene mod syd eller øst og den anden mod nord eller vest.
Husene ligger på et stort fællesareal med græs og beplantning og med udsigt til hav og åbne marker, kun 500 m fra købmanden.

Ejerforening
Der er etableret en ejerforening, bestående af repræsentanter fra  ejerne af husene. Ejerforeningen træffer beslutning om vedtægter for foreningen og for anvendelsen af fællesarealet og størrelsen på fællesudgifterne til græsklipning, forsikring mv.

Den enkelte boligejer skal kun sørge for den indvendige vedligeholdelse og skal hverken slå græs, rydde sne eller male udvendigt. Boligen er derfor velegnet for de, der værdsætter at bruge fritiden på andet end havearbejde.

Området
Husene ligger i Østerby – 4 km fra færgehavnen i Vesterby, og har tidligere hørt til Landbolyst, som var et hotel og gæstgiveri. 
Der er etableret ny parkeringsplads med cykelskur og affaldsrum på adressen Herredsvej 295, hvorfra der er indgang til feriehusene.

Der er strand ca.1 km fra husene både mod nord, øst og syd. Mod syd – ved Sletterstrand – er der ny badebro, og stranden er tildelt blåt flag.

Dybvig havn er en idyllisk lystbådehavn med et gammelt bådeværft og er hjemsted for de 2 pæreskuder, som bl.a.sejler til København med frugt i september. Dygvig Havn er også centrum for "æblets dag", som afholdes hvert år den første lørdag i efterårsferien. På "æblets dag" sælges alt, hvad der kan fremstilles af æbler – friskpresset æblesaft, æbleflæsk, æblekage mv. og dagen må betegnes som øens "byfest". Hvert år fremstilles en stor mosaik af æbler, som også er udstillet på havnen.

Skalø er forbundet med Fejøs nordvestligste hjørne med en dæmning, og øen er et eldorado for fugleelskere. I det lave vand langs dæmningen trives mange slags vadefugle, og Skalø er opholdssted for mange trækfugle både forår og efterår.

Fejø er iøvrigt kendt for et meget aktivt foreningsliv - ca. 33 foreninger ialt - og en meget engageret befolkning på knap 500 personer, bestående af ikke færre end 17 forskellige nationaliteter. Der er flere laug – tromlelaug, møllelaug mv. , og Fejø Mølle er for nylig blevet nyrenoveret og forsynet med nye vinger.

Psykologi
Straks, når færgen lægger fra land i Kragenæs, stiller man automatisk om fra stress-mode til ferie-mode. Efter kun ca. 15 minutters rolig sejlads lander man i Paradis med frugt og blomster og fugle og venlige mennesker, og alt ånder fred og ro. Kriminalitet er et ukendt begreb.
Overalt på øen er der hastighedsbegrænsning på 50 km/t, så de bløde trafikanter kan bevæge sig rundt uden fare.

Økonomi
Husene koster 425.000 kr. pr. stk., hvoraf de 75% kan finansieres med realkreditlån.
Ejendomsskatten er kun 360 kr. pr. år, og fællesudgifterne til udvendig vedligehold af hus og fællesareal er kun ca. 500 kr. om måneden incl. husforsikring til fuld nyværdi.
Hvis ejeren ønsker det, kan huset udlejes via Fejø Feriecenter for kun 30% af lejeindtægten.