Øliv med sjæl og stemning

Fejø er den største ø i Smålandsfarvandet og ligger kun 14 minutters sejlads fra Kragenæs på Lollands nordkyst. Øen er 16 km2 stor og Fejø Feriecenter ligger i Østerby, 4 km fra færgehavnen i Vesterby. Der er 20 daglige afgange med færgen “Christine”.

Fejø er et velfungerende helårssamfund og har eget supermarked, egen skole og egen læge. Der er 4 spisesteder på øen.

Fejø er kendt som øen hvor der dyrkes æbler i stor stil, men også pærer, blommer og anden frugt. Om foråret er de blomstrende frugttræer en skøn oplevelse, og om efteråret bugner træerne af moden frugt. Sommer og vinter har hver deres egen charme. En efterårstur kan måske kombineres med et besøg på “Æblets Dag” på Fejø, som afholdes hvert år den første lørdag i skolernes efterårsferie på Dybvig havn. Alt, hvad der kan fremstilles af æbler, udstilles og sælges. I øvrigt er klimaet mildt på Fejø, og her findes mere eksotiske frugter som figner, ferskner, abrikoser, samt vindruer, mandler og morbær.

Hvert år til “æblets dag” skabes et kunstværk af æbler (billede).

Dybvig havn er tilholdssted for mange lystbåde, men der er også plads til mindre joller og pramme. På havnen er der et gammelt bådeværft, og de kendte “pæreskuder”, som øen ejer 2 af, sejler hver sensommer til Nyhavn med æbler og pærer fra Fejø.

Fra Fejø Feriecenter er der ca. 1 km til stranden, hvadenten man tager mod nord, øst eller syd, hvor Sletter Strand er tildelt blåt flag.